Proces odabira i realizacije fotografiranja vjenčanja

U ovom tekstu ću Vam opisati detaljan proces dogovaranja fotografa za Vaš poseban dan.

Kontakt

Naša zajednička priča počinje nakon što ispunite obrazac za upit. Unesete osnovne podatke o terminu vašeg vjenčanja i nakon toga čekate odgovor. Obično odgovor stiže u roku od nekoliko sati.

Upoznavanje uživo

Preferiram dogovoriti termin uživo kako bi se bolje upoznali,  komunicirali i samim time se više zbližili.

Sastavljanje ugovora

Vrlo jednostavan ugovor kojim definiramo Vaša i moja prava i obveze. Od vas tražim ime, prezime i OIB, ništa više.

Rezervacija termina

Nakon uplate rezervacije termina ugovor postaje važeći i Vaš termin je rezerviran. Rezervacija termina iznosi 10% od ukupne vrijednost paketa koji smo dogovorili.

Iščekivanje

Tu nije kraj našoj komunikaciji, dogovaranju i postavljanju pitanja. Većinom iza toga slijedi “zatišje” jer organizirate druge stvari za vaše vjenčanje poput uređenja, usklađivanja boja, odabira vjenčanice. Ali ako imate bilo kakvih pitanja, uvijek stojim na raspolaganju.

Anketa

Približio se termin Vašeg vjenčanja i vrijeme je za detaljnu anketu: tu ispitujem sve detalje vezane za hodogram vjenčanja sve do sitnih detalja poput adresa i sl. Anketa obično dolazi početkom tjedna vašeg vjenčanja.

Dan vjenčanja

Konačno je došao i taj poseban dan, sad je vrijeme da uživate u njemu,  sa svim vašim najbližima, a ja sam tu da sve to prođe još bolje i opuštenije te da je sve zabilježeno.

Selekcija i obrada

Ovdje slijedi samo moj dio. Prvo se fotografije prebacuju barem na 2 hard diska kako ne bi došlo do gubitka Vaših uspomena. Zatim slijedi selekcija i obrada fotografija.

Uplata ostatka

Pri kraju postupka obrade javljam vam se s radosnom vijesti da su fotografije pri samom kraju i da je potrebno napraviti ostatak uplate (iznos dogovorene cijene umanjen za ranije uplaćenu rezervaciju termina).

Isporuka digitalnih fotografija

Isporuka se obavlja najkasnije u roku od 3 mjeseca od datuma vjenčanja. Većinom to bude puno prije, ali sve ovisi o tekućem poslu i količini prijašnjeg posla prije vašeg termina. Fotografije osim u obliku albuma, isporučujem u dva digitalna oblika. Jedan oblik je personalizirani USB stick u drvenoj kutijici s laserski ugraviranim datumom i natpisom na kutijici. Drugi digitalni oblik je web galerija na mojoj web stranici, plus download svih obrađenih fotografija u paketu. Web galerija je dostupna isključivo osobama kojima Vi date link do iste te ju ne mogu vidjeti ostali posjetitelji moje web stranice. Web galerija dostupna je 30 dana od objave, po dogovoru moguće i duže.

Odabir fotografija za foto knjigu

Nakon što ste pogledali (nadam se više puta) fotografije slijedi odabir za Vašu foto knjigu. Meni šaljete popis fotografija nakon čega ja sastavljam raspored fotografija u foto knjizi.

Digitalna verzija foto knjige

Nakon popisa bacam se na posao i šaljem prvu verziju book-a i radimo korekcije sve dok god Vi niste zadovoljni do kraja i kažete da može u print.

Ispis i isporuka

Sretni ste i zadovoljni s onime što vidite. Slijedi print i čekanje isporuke koja obično bude u roku od 20 dana.

Recenzija

Pri kraju dobivate mail da me ocijenite jer mi je to jako bitno za moj napredak, da znam dali su mladenci zadovoljni i što je sve moguće unaprijediti.

Druženje

Nadam se da na nakon vašeg vjenčanja ne staje naša komunikacija i da ćemo nastaviti komunicirati i družiti se, možda i u bliskoj budućnosti surađivati na obiteljskom fotografiranju 😉

Odgovore na često postavljena pitanja možete pročitati ovdje.

Dobra fotografija zamrzne trenutak, a ugrije srce.