Zašto je preporučljivo imati dodatnog fotografa na vjenčanju?

Vjenčanje je događaj koji se dešava jednom u životu i stoga svaki par želi imati prekrasne uspomene na svoj poseban dan, od hrane do svečanosti, gostiju do uređenja, i svega što treba snimiti.
No, angažiranjem samo jednog fotografa za vaše vjenčanje nećete uvijek dobiti fotografije baš svih detalja. Naravno, jedan će fotograf biti zauzet fotografiranjem glavnih događanja tokom dana, ali postoji još mnogo trenutaka koji se događaju tokom dana, a prolaze „ispod radara“. Uloga dodatnog fotografa je pokriti upravo te trenutke.
Dodatni fotograf naravno nije neophodan za manja vjenčanja, ali za veća, od 150 uzvanika i više, je svakako preporučljiv. Naravno, razumijem o čemu trenutno razmišljate… Da vas već vaš glavni fotograf dosta košta, a angažiranje dodatnog fotografa jednostavno će vam povećati troškove. Ali osobno smatram da to nije uzalud potrošen novac, uostalom dodatni fotograf ni ne košta kao glavni, cijena dodatnog fotografa je u pravilu dosta niža.
Zašto biste trebali razmisliti o dodatnom fotografu za vjenčanje?
Da, očito je pomisliti zašto biste trebali angažirati dodatnog vjenčanog fotografa, kad ste već angažirali najprofesionalnijeg vjenčanog fotografa u gradu. Razumijemo vašu dilemu, ali dajem vam čvrste razloge da na vjenčanju imate dodatnog vjenčanog fotografa. Evo nekoliko razloga:
• Prvi i najvažniji razlog je – gotovo je nemoguće da vaš glavni fotograf bude prisutan na svim mjestima odjednom ili uhvati baš sve trenutke tokom dana.
• Vaše vjenčanje nije nekakav običan događaj, to je zapravo događaj na kojem će svaka osoba stvoriti prekrasne uspomene. Prava je šteta prepustiti te trenutke i emocije, a da ih se ne zabilježi.
• Kad će vaš glavni fotograf snimiti glavne slike događaja, kao što je mladenka koja se sprema za ceremoniju, djeveruše s mladenkom, iskreni i emotivni trenuci s roditeljima itd., Vaš dodatni vjenčani fotograf snimio bi mladoženju, mjesto vjenčanja itd.
• Dok ste na vjenčanju i dok će vaš glavni fotograf biti zauzet snimanjem mladenke i mladoženje, njihovih portreta itd., dodatni fotograf može fotografirati emocije uzvanika, druženje, fotografirati ceremoniju iz drugih kutova…
Na vjenčanju, uz glavni protokol, postoji mnogo drugih malih ceremonija koje može snimiti samo dodatni fotograf i ako ga angažirate, vjerujte mi, nikada nećete požaliti zbog svoje odluke.